کشت زعفران 

از فواید خارق‌العاده‌ی این گیاه می‌توان گفت کلیه بیماری‌ها و مشکلاتی دستگاه گوارش و معده همچنین از بین بردن اسپاسم و گرفتگی، بهبود درد، کمک به اشتها آوری و کاهش چربی و کلسترول، تصفیه خوب، تقویت کبد و بسیاری از نارسایی‌های جسمی را برطرف می‌کند. با توجه به تحقیقاتی که در این خصوص بر روی سلامتی سایر اعضای بدن مانند چشم، استخوان‌ها، مثانه، مغز، پوست، قلب و کلیه اندام‌های دیگر شده است. از دیگر خواص این ماده شفابخش می‌توان به آرام بخشی و بهبود درد اشاره کرد. که با پیشرفت تکنولوژی امکانات آزمایشگاهی برای رفع ناراحتی‌ها و مشکلاتی از قبیل آرتری، نقرس، بیماری‌های التهابی و برخی از آسیب‌ها و صدمات ورزشی جلوگیری می‌کند. همچنین با استفاده از این گیاه می‌توان کرم‌ها و روغن‌هایی تهیه کرد که افراد از آن‌ها برای پوست خود استفاده کنند.

شاید برایتان جالب بوده باشد که بدانید که مقدار بسیار زیادی آهن در این گیاه وجود دارد که موجب زیاد شدن گلبول‌های قرمز در خون می‌شود و این امر منجر به انرژی زایی و نشاط افراد می‌گردد. مطابق با تحقیقات و بررسی‌های انجام شده توسط دانشمندان و محققان در این زمینه وجود ماده پتاسیم در این ماده غذایی می‌تواند به بهبود سلامت قلب همچنین موجب بالا بردن پتاسیم در بدن نیز گردد که این ماده می‌تواند منجر به گشاد شدن رگ‌های قلب شما شود و از میزان فشارها را از روی رگ‌های شما کم می‌کند. در نهایت نیز مانع گرفتگی عروق، سکته مغزی و سکته‌های قلبی می‌گردد. وجود منگنز موجود در زعفران نیز باعث تنظیم شدن قند خون شما می‌شود که با مصرف مناسب زعفران می‌توان مقدار قند خون و انسولین و گلوکز تان را کنترل کنید و از بروز بیماری دیابت نوع دوم نیز جلوگیری کنید.

سیستم و تجهیزات گلخانه‌ای

داشتن آنتی اکسیدان موجود در زعفران باعث جلوگیری از سرطان می‌شود که این خود یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این ادویه است که آن را از دیگر ادویه‌ها متمایز کرده است. با توجه به اینکه در ادویه زعفران بیش از صد ترکیب مختلف به کار رفته شده است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان و ترکیبات که در این گیاه وجود دارد بسیاری از آن‌ها رادیکال‌های آزاد در بدن را پیدا می‌کنند که می‌تواند آن‌ها را به خوبی خنثی کند. مطابق با یافته‌ها و بررسی‌های علمی در این باره با تولید متابولیسم سلولی که باعث تغییر سلول‌های سالم و یا از بین بردن آن‌ها می‌شود.

سیستم و تجهیزات گلخانه‌ای

کلیه سیستم‌ها و تجهیزات گلخانه‌ای با توجه به آب و هوای منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید باید هوای داخل گلخانه را به اندازه مطلوب متعادل نگه دارد. چنانچه که منطقه‌ای گرم است باید از سیستم‌های سرمایشی برای خنک نگه داشتن و رساندن دمای گلخانه به 25 درجه استفاده کرد، اما در صورتی که هوایی که گلخانه در آن احداث شده است جزء مناطق سردخیز است باید حتما از سیستم‌های گرمایشی برای متعادل کردن دمای گلخانه تهیه شود. در صورتی که هوای منطقه گلخانه خشک باشد بهترین کار این است که از سیستم‌های رطوبت‌ساز استفاده کنید تا به خوبی بتوانید تاسسات را تنظیم کنید. یکی از مزیت‌های فوق‌العاده گلخانه‌ها این است که در هر شرایط آب و هوایی شما می‌توانید به خوبی فرایند کشت را انجام دهید.

آماده‌سازی پیاز گل زعفران

شرایط آب و هوایی برای کاشت زعفران

بهترین زمان برای کاشت زعفران در فصول تابستان و زمستان است که آب و هوا صاف است و دمای آن بیش از 35 درجه سانتی‌گراد یا 40 درجه سانتی‌گراد در تابستان منفی 15 درجه سانتی‌گراد یا منفی 20 درجه سانتی‌گراد در زمستان نباشد. بر همین اساس بهتر است که زعفران‌ها را در آب و هوای خشک، معتدل و قاره‌ای پرورش دهید و به هیچ عنوان این گیاه را در مناطق آب و هوایی گرمسیری یا قطبی کشت نکنید. با توجه به اینکه زعفران یکی از گیاهان پیازی است که می‌تواند در دمای بالا نیز به خوبی کشت شود، اما برای جلوگیری از سرمازدگی مزرعه زعفران باید توجه کنید که برای محافظت از آن‌ها لازم است که از حصیر یا پارچه بافت به عنوان پوشش و محافظت از سرما استفاده کنید. در نظر داشته باشید که در شرایط آب و هوای خشک در فصل بهار آبیاری بسیار مهم و ضروری است. در این مدت با بارندگی منظم و پیوسته برای رشد گیاه مناسب است. چرا که باعث کارایی بهتر گل  می‌شود.

آماده‌سازی پیاز گل زعفران

یکی از مهم‌ترین در عین حال حساس‌ترین مراحل کشت زعفران این است که باید دقت و توجه ویژه‌ای برای تهیه و آماده کردن پیاز زعفران بایستی داشته باشید. زیرا این گیاه در خرداد ماه به خوبی قابل کشت می‌شود و بهترین و مناسب‌ترین زمان برای کشت این نوع گیاه خرداد ماه است. شکل ظاهری پیاز گل زعفران هیچ تفاوتی در این دو ماه نمی‌کند، اما شما می‌توانید تغییرات را در تیرماه ملاحظه کنید که به آن دوران بارداری گیاه گفته می‌شد این دوران بسیار حساس است. زیرا هر گونه ضربه یا جا به جایی می‌تواند باعث استرس پیاز گیاه شما گردد و پیاز در زمان گل‌دهی یا گل ندهد و یا این که بازدهی مناسبی نداشته باشد. با توجه به اینکه علاوه بر مواردی که مطرح شد برای انتخاب نوع پیاز گل زعفران باید جنبه‌های مختلفی را بررسی کرد که پیاز زعفران شما نباید هیچ گونه آفتی از جمله قارچ، کنه که بسیار متداول است را نداشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *