مدتها است که زعفران یک چاشنی آشپزی است که از آن استفاده میشود آن هم به عنوان یک ادویه رنگ دار. رنگ زعفران به رنگ زرد و قرمز است که به عنوان یک داروی طبیعی برای شرایط مهم میتواند به شما کمک کند و بیماری شما را بهبود ببخشد.
زیرا به عنوان ادویه در مواد غذایی به کار میرود. این ادویه دارای طعمی شیرین و تلخ و گس است و میتواند بزاق بیشتری از شما بگیرد. این ادویه به شما کمک میکند تا معدهی خود را تقویت کرده و همچنین بیماریهای معده را از این طریق بر طرف نمایید. شما با اضافه کردن به رژیم غذایی خود، میتوانید به هضم مواد غذایی کمک کنید.
گل زعفران در بهبود بیماری سرماخوردگی بسیار موثر است و همچنین از بروز مشکلات یبوستی جلوگیری میکند. مولفه اصلی این ادویه کروستین، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که رادیکالهای آزاد را از بین میبرد و بسیاری از سلولهای پیری را خنثی میکند و به تعویق میاندازد.
به لطف کروستین، زعفران به تولید مایع صفراوی کمک میکند، همچنین از تشکیل سنگهای صفراوی که میتواند دردهای شدیدی را به وجود بیاورد جلوگیری کند. گل زعفران میتواند کبد ما را عاری از هرگونه چربی و یا هر بیماری کبدی دیگر کند و به همین دلیل هم است که آن را یک داروی بی نظیر کبدی مینامند.
از طرف دیگر، زعفران یک آنتی اکسیدان عالی است امربه از بین بردن رادیکالهای آزاد که باعث پیری سلولهای ما میشوند میکنند و همچنین باعث بهبود فعالیتهای جسمی و روحی میشود و باعث میشود احساس نشاط زیادی داشته باشیم. همچنین بینایی را بهبود میبخشد و سیستم عصبی ما را نیز هر روز فعال نگه میدارد.
شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم که زعفران ادویهای با ریشهی تاریخی است به همین دلیل هم است علما و حکمای زمانهای پیشین تاکید زیادی بر روی آن داشتهاند و مطالعات زیادی نیز انجام دادهاند و نتایج بسیار شگفت انگیزی را ارائه دادند. در واقع این ادویه تاریخی میتواند به شما این امکان را بدهد تا شما نیز مانند گذشتگان از گل زعفران برای درمان بیماریهای خود بهره ببرید.
زعفران یک گیاه دارویی است که مصرف آن به زمان مصریان باز میگردد. از جمله شرایطی که به لطف مصرف روزانه آنها بهبود مییابد، موارد زیر مشخص است:
- قاعدگی را در خانمها بهبود میبخشد
- قلب شما را بهبود میبخشد و از بیماریهای احتمالی آن را در امان میدارد. در واقع زعفران یک تقویت کننده بسیار خوب در برابر بیماریهای قلبی و عروقی است. که کلسترول را کاهش میدهد، کاربردهای مفیدی برای تصلب شرایین دارد و تغذیه مویرگهای خون را بهبود میبخشد.
- افرادی که از دیابت نوع 2 رنج میبرند، گل زعفران میتواند یک مکمل برای دیابت باشد. آنها میتوانند از جنبههای مختلف گل زعفران بهره ببرند. به عنوان مثال: خود را از آسیب اعصاب ناشی از قند خون اضافی محافظت کنند و از بروز مشکلات بینایی جلوگیری کنند، چیزی که بسیار در این بیماری رایج است.
- ضد سرطان. فلاونوئیدها و بتاکاروتنهای زعفران به کندی رشد موهای شما کمک شایانی را میکنند. همچنین این ادویه به افزایش طول عمر و کاهش آسیبهای کلیوی ناشی از برخی داروها کمک میکند.
- حافظه. زعفران میتواند به بهبود مهارتهای شناختی و یادگیری کمک میکند و یک مکمل فوقالعاده برای کسانی است که از استرس و اضطراب رنج میبرد علاوه بر این ، خواص آن برای درمان بیماریهای آلزایمر یا پارکینسون مورد مطالعه قرار میگیرد.
- خاصیت ضد افسردگی. مصرف این ادویه به موارد خفیف افسردگی و عصبی بودن کمک میکند. همچنین به عنوان درمانی برای بی خوابی و اختلالات خواب تجویز میشود.
- به ورزشکاران پیشنهاد میشود. افرادی که به صورت حرفهای یا آماتور ورزش میکنند میتوانند از مزایای زعفران برای رفع خستگی و التهاب ماهیچهها استفاده کنند.
اما خارج از بحث دارویی که دارد، شما میتوانید با استفاده از گل زعفران، به غذاهای خود رنگ و بوی بهتری بدهید و از طعم بی نظیر آن بهره ببرید. در واقع زعفران علاوه بر عطر و طعمی که به غذا میدهد اصولا برای رنگ در غذاهای مختلف و حتی در رنگ آمیزی مواد غیر غذایی نیز به کار میرود. شما کافی است چند قطره از زعفران را داخل مواد غذایی خود بریزید تا رنگ دهی بی نظیر آن را مشاهده کنید.
به این صورت که شما زعفران را در مقداری آب که نه آنقدر زیاد باشد که زعفران رنگ خود را از دست بدهد و نه آنقدر کم باشد که زعفران نتواند در آن حل شود، بریزید و کمی صبر کنید تا زعفران فرصت داشته باشد رنگ خود را پس بدهد.
پس از چند دقیقه زعفران آماده است تا برای شما رنگ آمیزی کند. البته اگر میخواهید تا زعفران بیشتر رنگ دهد میتوانید هنگامی که آن را در آب میگذارید، سریعا آن را فریز کنید. سرما باعث میشود تا زعفران شما بیشتر از همیشه رنگ خود را پس بدهد. اما اگر امکان فریز کردن را نداشتید، میتوانید گل زعفران خود را در آب جوش حل کنید و روی آن یک سرپوش قرار دهید تا مثل چای دم بکشد.
همانطور که گفته شد، رنگ زعفران تنها برای مواد غذایی کاربرد ندارد. زعفران در صنعت پارچه بافی و همچنین صنایع رنگرزی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. چرا که رنگ زعفران، یکی از زیباترین و یکی از ماندگارترین رنگهایی است که میتوان در طبیعت یافت.
زعفرانها امروزه یکی از گرانترین ادویههایی است که شما در سراسر جهان میتوانید بیابید. تا اندازهای که به آن طلای سرخ میگویند. دلیل نام نهادن این ادویه به طلای سرخ این است که این ادویه به دلیل شرایطی که دارد در هر سرزمینی به دست نمیآید به همین دلیل تنها چند کشور محدود هستند که میتوانند گل زعفران را بکارند و برداشت کنند. یکی دیگر دلایل مهم بودن این ادویه این است که نمیتوان آن را به شکل ماشینی برداشت کرد و تمام برداشت آن به شکل دستی انجام میشود به همین دلیل هم افراد زیادی باید وقت خود را به این مسئله اختصاص دهند و این محصول را برداشت کنند. تمامی این دلایل باعث میشود تا گل زعفران به یکی از گرانترین و نایابترین ادویه تبدیل شود. بهترین شیوه نگهداری زعفران را حتما یاد بگیرید تا از این طریق ماندگاری این ادویه بیشتر شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.