یکی دیگر از دلایلی که میتوانیم زعفران را طلای سرخ مینامند این است که برداشت این گیاه کاملا به شکل دستی انجام میشود و کار به شدت سخت و زمان بری است. به همین دلیل هم این زعفران جزو یکی از پر مصرفترین و همچنین گرانترین ادویهها در سراسر جهان محسوب میشود. اما باید بدانید که گل زعفران نه تنها دارای خواص بسیاری است بلکه از رنگ طبیعی و بی نظیر آهن، در صنایع متفاوت استفاده میشود.
گل زعفران نیز مانند سایر محصولات، به دلیل کمبود و همچنین هزینهی زیادی که آنها دارند میتواند به دو دستهی اصل و تقلبی تقسیم بندی شود. چرا که افراد سود جو با ساخت زعفران غیر اصل، میتوانند به سود قابل توجهی برسند.
در واقع افراد زیادی وجود دارند که درباره فواید شگفت انگیز زعفران خواندهاند و میخواهند این ادویه باور نکردنی را امتحان کنند. طبیعی است که آنها از اینترنت برای افزایش دانش و خرید گل زعفران استفاده میکنند. اما زمانی که آن را در اینترنت سرچ میکنند، با نامها و مارکهای زیادی رو به رو میشوند که هر کدام از آنها ادعا میکنند که محصول آنها از سایر برندها بهتر است.
چگونه زعفران اصل را تشخیص دهیم؟
آنچه که شما باید بدانید این است که زعفران خالص تنها شکل زعفران است که میتواند مزایایی را که دربارهی زعفران شنیدهاید به شما بدهد. اما اگر شما نتوانستهاید برند مناسبی را برای خود انتخاب کنید باید بگوییم که ما در ادامه شما را با روش آزمایشی که بتوانید زعفران اصل و غیر اصل تشخیص دهید آشنا میکنیم. این روشها عبارتند از:
- آزمایش آب سرد
- مالش رشتههای زعفران
- چشیدن زعفران
- بو کردن زعفران
- استفاده از جوش شیرین
در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.
1. آزمایش آب سرد
چند نخ زعفران را برداشته و آنها را روی یک لیوان شفاف و پر از آب سرد قرار دهید. هر دو زعفران خالص و ناخالص قسمتی از رنگ خود را در آب سرد آزاد میکنند. اما تفاوت در این است که زعفران اصل، سریعا رنگ خود را در آب رها نمیکند. در واقع اگر شما زعفران اصل خریداری کرده اید، حدود 10 الی 15 دقیقه طول میکشد که رنگ خود را در آب سرد رها کند و آب به طور کامل زرد شود.
از طرف دیگر، رنگ قرمز غلیظ در آب نشانهی خوبی برای زعفران شما نیست شما رنگ زرد روشن میخواهید، اگر رنگ قرمز عمیقی در ظرف آب مشاهده کردید، احتمالا مقداری زعفران فاسد شده را خریداری کرده اید.
بهتر است به هیچ وجه از این محصول و از این برند استفاده نکنید تا سلامتی خود را به خطر نیندازید. چرا که احتمال دارد حاوی مواد شیمیایی مضر برای رنگ آمیزی باشد.
نکته دیگری که باید به آنها توجه داشت این است که، رشتههای زعفران نباید به هیچ عنوان رنگ قرمز خود را از دست بدهد. اگر چنین اتفاقی افتاد باید بدانید که این رشتههای قرمز رنگ که شما به عنوان زعفران خریداری کردید، به هیچ عنوان زعفران نبوده بلکه رشتههایی است که رنگ شدهاند.
2. مالش رشتههای زعفران
بعد از آنکه نخهای زعفران را برای چند دقیقه در آب سرد قرار دادید، یکی از رشتههای رها شده در آب را برداشته و آن را چند بار به عقب و جلو بکشید. نخهای زعفران خالص از یکدیگر جدا نمیشوند. اما اگر زعفران شما جعلی بود، سریعا مانند یک گرد و غبار از یکدیگر جدا شده و یا به مایع تبدیل میشوند.
3. چشیدن زعفران
یکی دیگر از روشهایی که ممکن است برای تشخیص کیفیت زعفران به کارتان بیاید این است که، آنها را بچشید! بهتر است یکی از رشتههای زعفران را در دهان خود بگذارید؛ اگر طعم شیرینی را احساس کردید باید بدانید که زعفران تقلبی را خریداری کرده اید. در واقع باید این را بدانید که زعفران با کیفیت باید بوی شیرینی داشته باشد اما هرگز شیرین نشود.
4. بو کردن زعفران
بوی زعفران خالص مخلوطی از عطر عسل و یونجه را به مردم یاد آوری میکند گاهی اوقات زعفران میتواند بوی تندی داشته باشد و این نشانهی شیمیایی بودن و نا خالص بودن زعفران نیست.
5. استفاده از جوش شیرین
در آخر میتوانید زعفران و جوش شیرین را در یک فنجان کوچک پر آب مخلوط کنید. در صورتی که مخلوط شما زرد باشد شما به دنبال نمونهای از زعفران خالص میگردید.
زعفرانهای جعلی چگونه تولید میشود؟
متاسفانه فروشندگان نامحسوس با تهیه زعفران با کیفیت پایین یا حتی زعفران کاملا جعلی و ساختگی در پی کسب درآمد هستند. آنها این کار را از چند طریق انجام میدهند به عنوان مثال، برخی از آنها برای افزایش وزن زعفرانها به آنها رطوبت اضافه میکنند.
در واقع با افزودن چند اسپری آب، میتواند %10 الی 15% وزن بیشتر به محصول بیافزاید. بنابراین مطمئن شوید که زعفران شما نباید رطوبت داشته باشد. زعفران اصل و تازه هیچ گاه دارای آب و رطوبت نیست. بلکه، یک زعفران اصل و مورد تایید زعفرانی است که، کاملا خشک و لطیف باشد. اما در عین حال که خشک است، عطر تازگی را به همراه داشته باشید.
علاوه بر این ، فروشندگانی وجود دارند که ابریشم ذرت را به آنها اضافه میکنند و آنها را با مواد شیمیایی رنگ آمیزی میکنند تا به صورت زعفران به نظر برسند. لازم نیست در مورد اثرات مضر این رویکرد زیاد صحبت کنیم. علاوه بر این، برخی از فروشندگان هستند که پرکنندههایی مانند آرد برنج، خاک اره، نشاسته و سایر پرکنندهها را اضافه میکنند که به شدت خطرناک است.
این زعفرانها به دلیل اصل نبودن، هزینههایی پایین را دارند و به همین دلیل هم است که برخی از مردم جذب آنها میشوند و آنها را خریداری میکنند. اما باید به یاد داشته باشید که شما با خرید این زعفرانهای تقلبی به هیچ عنوان نمیتوانید خواصی را که مد نظرتان است به بدنتان برسانید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.